Békési SZSK

"Ha küzdesz veszíthetsz, ha nem küzdesz veszítettél."

     
Adó 1%

 18380644-1-04

     
Menü
     
UTÁNPÓTLÁS 2013/14
     
Sportfinanszírozás - TAO
     
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     
Naptár
2017. Szeptember
HKSCPSV
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
<<   >>
     
Óra
     
Számláló
Indulás: 2007-02-11
     
TÁMOGATÓNK

     
Élő közvetítés
Lezárt szavazások
     
ARCHÍVUM
     
Vendégkönyv
2017.09.17. 15:15 Idézet

NB I/B: KEZDÉSNEK VERESÉG A BÉKÉS OTTHONÁBAN

Remekül kezdett idegenbeli szezonnyitóján felnőtt férfi csapatunk Békéscsabán, ám a végén hiányzott a rutin és a lélekjelenlét a győzelem megszerzéséhez – ezzel együtt újabb szoros mérkőzésen gyűjthetett értékes tapasztalatokat Saeed Armaghani szemtelenül fiatal legénysége.

Calle Pubfood Békési SzSK – Vasas Akadémia 81 – 72 (17-18, 17-12, 28-25, 19-17)
Békéscsaba, 300 néző, vezette: Radnóti, Nyilas, Kátay, Ellenőr: Farkas Z.

A Békés legjobb dobói: Koma 19, Krsztics 18/12, Nagy B. 14/3

Vasas Akadémia: Moravcsik 6, Katona R. 17/15, Boros 3, Andrássy 15/3, Völgyi 14.
Csere: Kovács -, Steier 2, Barócsi -, Kozma 5/3, Peringer 2, Kiss 4, Csík Ro. 4. Szakmai igazgató: Saeed Armaghani. Edző: Lekli József.

Kipontozódott: Andrássy 31. perc, Csík Ro. 39. perc

A békésiek új otthonában, Békéscsabán szépen megtelt a csarnok lelátója, ráadásul a helyi kemény mag rendesen rá is zúdította “áldását” ifjainkra. Ennek ellenére nem éppen megilletődötten kezdett a tavaly még NB I/A-ban szereplő gárdánk, nagyon fiatal átlag életkorú utóda, mely először utazhatott el teljes kerettel a felkészülés kezdete óta. 10-18-as, remek rajtunkat követően viszont sajnos nem sikerült túl jól az első játékrész zárása, több taktikai fegyelmezetlenség és figyelmetlenség okán felengedtük a Vasas-nevelés, Papp Bendegúz hármasával a lélektani előnyt magához is ragadó Békést egészen egy pontos távolságig.

A második negyed derekára már mind a 12 játékosunk pályára került, ám sajnos a kreatívabb és a labdát többet vezető hátvédeink hatékony védekezést kaptak, belül jól teljesítő magasaink pedig túl korán, túl sok faultot, így nagyon elvette a hazai gárda játékunk “élét”, így egy jó tripla kellett a távolról ötször is betaláló Katona Róberttől ahhoz, hogy egyáltalán “csak” négy pontos hátránnyal tudjunk fordulni.

A nagyszünet után harcosságban feljebb tudott kapcsolni a 19 éves Völgyi Marcell (14 pont, 7/7 dupla, 6 lepattanó) húzta Vasas, ám a negyed derekán valami nagyon megváltozott, védekezésben pedig kicsúszott a gyeplő a mieink kezéből, így 57-45-nél már lényegébe véve a meccsben maradásért kellett küzdenie a gárdának.

Onnantól kezdve már végig húzd meg – ereszd meg forgatókönyvvel folyt tovább a derbi, de hiába volt az utolsó két percben két lehetőségünk is átvenni a vezetést, lélektanilag fontos pillanatokban egyszer sem tudtunk átlendülni a holtponton, így a vártnál gyengébb minőségű játékkal ugyan, de mégis emelt fővel távozhatott a parkettről Saeed Armaghani és Lekli József csapata, mely rendkívül fontos tapasztalatokkal gazdagodhatott a jövő szombati, PVSK elleni hazai bemutatkozás előtt.

https://www.facebook.com/Vasas-Akad%C3%A9mia-159986954041413/?fref=ts


2017.09.17. 10:18 Idézet

Győzelem a bajnoki nyitányon

Győzelem a bajnoki nyitányon

Megnyerte a most indult bajnoki szezon első mérkőzését csapatunk a Hódmezővásárhely ellen, így szépen sikerült az új szakmai vezető, Simon Nándor debütálása is.

MTK Törökbálint - Vásárhelyi KS  81-60 (20-14, 18-13, 17-19, 26-14)

Törökbálint Sportközpont

statisztikai lap

A külföldön tartózkodó Bihari Máté, a bokasérüléssel bajlódó Máriás Gergő és a súlyos sérülés miatt hosszabb időt kihagyni kényszerülő Weisz András nélkül állt fel együttesünk a bajnoki idénynyitóra a vendég Hódmezővásárhely ellen.

Vendégkosárral kezdődött a mérkőzés, de a 6. percben már 14-5-re vezetett a hazai gárda. Az első negyed végén 20-14 volt az állás. A második játékrészben is jobbára az MTK Törökbálint akarata szerint alakultak a dolgok, de a Vásárhelynek mindig sikerült lőtávolban maradni. A félidőben megnyugtatónak látszó 11 pontos különbséget mutatott az eredményjelző (38-27).

A harmadik negyed nagyszerűen kezdte csapatunk, pillanatok alatt 15 pontra nőtt az előny (42-27), de utána egy jókora hullámvölgy következett, egy 4-19-es periódus következtében, a játékrész 7. percében kiegyenlített a Hódmezővásárhely (46-46). Az etap utolsó három percében aztán egy 9-0-ás rohammal kissé megnyugtatta csapatunk a hazai nézőket (55-46). A záró felvonásban egy darabig stabilizálódott a különbség, de fokozatosan felőrölte ellenfelét a sok szép jelenetet is bemutató MTK Törökbálint, és így biztos hazai siker született az idénynyitón.

A harmadik negyed mintegy hatperces időszakát leszámítva, végig kézben tartotta csapatunk a mérkőzés irányítását. Az új szakmai vezető, Simon Nándor elképzelése, játékrendszere többségében visszaköszönt a pályán, bár még természetesen sokkal több idő kell a részletek kimunkálásához. Jakab Péter és Boinitzer Dávid vezérletével összességében jól játszott csapatunk, amelyben rajtuk kívül Mohay Péter, Bognár Mátyás és az egyetlen dobást sem rontó Nagy Szabolcs teljesítményét is ki lehet emelni.

A következő fordulóban nehéz feladat vár sportolóinkra, az élmezőnybe törekvő Győri KC otthonában játszunk pénteken.

Simon Nándor szakmai vezető: Harmincnégy percen keresztül a saját játékunkat tudtuk játszani. A maradék hat percben a vendégek megmutatták, hogy miért is résztvevői ennek a csoportnak. A harmadik negyedben a kellemetlen játékstílusuknak köszönhetően ki is egyenlítettek. Ezt követően rendeztük a sorainkat és a végére magabiztosan, huszonegy ponttal nyertük az első bajnoki találkozónkat. Személy szerint nagyon boldog vagyok, hogy a csapatunk így tudott bemutatkozni hazai pályán! Mostantól a Győr elleni fordulóra koncentrálunk, ahova már egy győztes mérkőzéssel a hátunk mögött érkezünk.

http://www.mtkbasket.com/hirek/gy-zelem-bajnoki-nyit-nyon


2017.09.17. 10:15 Idézet

A harmadik negyedben még visszajött, de nem tudott nyerni idegenben, az MTK Törökbálint ellen a Vásárhelyi Kosársuli. Utasi Gábor csapatának nem volt könnyű dolga az NBI/B csoport alaposan megerősödött elit bajnokságában, melynek nyitányán három negyeden át tartották magukat a kék-sárgák. Folytatás egy hét múlva szintén a fővárosban, a Tehetséges Fiatalok ellen.

Már az első percekben óriási harc volt a palánk alatt: a Vásárhely új igazolása Gajic és az MTK-s Szabó Tibor küzdött egymással. Ebből a hazaiak centere jött ki rosszabbul, de miután lecserélték szárnyra kaptak társai, így 12-5-nél időt tanácskozásra hívta legénységét Utasi Gábor. Azt nem tudni, hogy mi hangzott el az időkérés alatt, de magukra találtak a vendégeket, akik 2 pontra zárkóztak fel Vas hármasa után. A kis szünet előtti utolsó percek viszont a budapestieknek sikerültek jobban, 20-14-nél vonultak pihenőre gárdák.

Ez a tendencia nem változott a második periódus közepéig sem, 27-18-ra lépett meg az MTK. Ellenfelük csak nehezen tudott betalálni, Varga próbált csapatába lelket önteni egy trojkával, de ez is csak a lőtávolban maradásra volt elég (29-21). A differencia állandósulni látszott, a sűrű csere sem igazán vezetett eredményre a Hódmezővásárhelynél, ahol ráadásul a tavalyi szezon húzóembere, Szabó Péter 16 perc alatt egyetlen pontot sem tudott termelni. A nagy szünet előtt így 38-27 állt az eredményjelzőn.

Az első NBI/B-s meccsén kék-sárga színekben pályára lépő Gajic folytatta remeklését a harmadik periódusban is: eredményes lepattanózása mellett igencsak ponterősen kosárlabdázott. Nála csak Varga Zalán tüzelt pontosabban, tizenkettedik pontját jegyezte 44-36-nál. A felzárkózás itt még nem ért véget: Kun, Molnár és a gólcsendet megtörő Szabó Péter köszönt be a Törökbálintnak. Időt is kért a hazai alakulat, nem csoda, hiszen mindössze 6 pontot hoztak össze, míg ellenlábasaik 15-öt, akiknek óriási segítség volt, hogy a Boinitzer-Bognár-Jakab-Mohay kvartett alaposan visszavett első félidei tempójából. A feltámadás viszont csak átmeneti volt, megint az MTK ment el, ezúttal 9 egységgel.

Óriási csata folyt a pályán, mindkét együttesen érződött, hogy az összes meccsnek nagy jelentősége van a 14 csapatos piros (elit) csoportban. Ennek megfelelően nem is adták magukat könnyen a riválisok: négy perc után se nem nőtt, se nem csökkent a különbség (61-53). A hazaiaknál Baross és Boinitzer, a másik oldalon Varga és Molnár jelentkezett pontokkal. Mohay három pontosa után azonban eldőlni látszott a győzelem sorsa. Így is lett, mivel a 14 pontos hátrányt már nem tudta ledolgozni a Kosársuli, így a szezont vereséggel nyitották Vas Péterék.

MTK Törökbálint - Vásárhelyi Kosársuli 81-60 (20-14, 18-13, 17-19, 26-14)
NBI B csoportos kosárlabda mérkőzés, alapszakasz, Piros csoport.
Vezette: Goda, Csabai-Gombkötő és Gaál
Budapest, Bálint Márton Általános Iskola és Gimnázium, 20 néző.
MTK: JAKAB 17, MOHAY 12/3, BOINITZER 19, Bognár 11, Szabó 2.
Csere: Dobos 2, NAGY 14/6, Baross 4, Horváth.
Edző: Simon Nándor
Kosársuli: Szabó 5, Molnár 7/3, Bálint -, Vas 3/3, GAJIC 13,
Csere: Domján 4, Rostás 4, Kun 7/3, VARGA 17/9, Béres -, Kelemen -, Pavlovic -.
Edző: Utasi Gábor

Utasi Gábor: “Az első félidőben nem játszottuk a saját játékunkat, jól védekezett ellenfelünk. A szünet után utolértük őket, de sajnos csak ennyire futotta az erőnkből. Idegenben nagyon nehéz lesz bárhol is győznünk, nagyon erős a mezőny. Gratulálok az MTK-nak.

 

http://www.vasarhelyikosarsuli.hu/index.php/hirek/799-vereseg-a-nyitanyon


2017.09.17. 10:14 Idézet

A meccs elejének nehézségein még úrrá tudott lenni a Nyíregyháza Blue Sharks NB I B csoportos férficsapata, amelynek a pénteki esti volt az idénynyitó bajnoki mérkőzése. Aztán a házigazda Bonyhád a második negyedben átvette a vezetést, és jószerivel ki sem adta a kezéből. A nyíregyháziak jóval pontszegényebben játszottak, mint a tavalyi évben, a légiós Andrew Delegal a közelébe sem ért annak a mennyiségnek, amelyet a csapat tavalyi amerikaija, Emani Gant rendszeresen hozott. A palánk alól is hiányoztak a kosarak, a gyors indítások sem sikerültek, 52 ponttal pedig a legritkább esetben sem lehet meccset nyerni. A pénteki a gyakoribb esetek közé tartozott…

 

NB I B: Férfiak

1. forduló

Bonyhád KSE–Nyíregyháza Blue Sharks 71–52 (14–16, 14–7, 16–10, 27–19)

Bonyhád, 250 néző.

Blue Sharks: Bus I. 5, Czura 13/3, Nagy K. 13/9, Mokánszki 3, Czinger 1. Csere: Delegal 5, Farkas D., Oláh Z. 3/3, Vaskó 9/6, Demeter Á., Szondi Á. Edző: Siska János.

http://www.szon.hu/kek-capak-felszaz-dobott-pont-fel-vereseg/3617428


2017.09.01. 12:19 Idézet

KEZDŐDIK!!!


2017.06.05. 19:42 Idézet

Nagykőrösi Sólymok KE—Calle Pubfood Békés 97:87 (25:20, 26:23, 27:21, 19:23)
Kosárlabda NB I B-s férfi bajnoki mérkőzés. Rájátszás a 13. helyért, 2. mérkőzés: Nagykőrös, 200 néző. V.: dr. Mészáros, Vaszi, Arató. Békés: Kovács B. (6/3), Nagy B. (9/9), Koma (26), Molnár (2), Kertész (8). Cs.: Krisztics (10/6), Demkó, CSORBA (10), Balog G., ZSíROS (9/6), Bánszki (2), Nagy Cs. (5/3). Edző: Balog Vilmos, Balog Lajos. A Nagykőrös legjobb dobója: Tóth V. (32/6).

Bár a párharc lezárására készültünk, a hazai csapat nem így gondolta. A nagykőrösi csapat elsősorban Tóth Viktor kiemelkedő játékával a kezdeti bizonytalanság után átvette a mérkőzés irányítását, s az összes felzárkózási kísérletünket visszaverték. Kb. 5 percig játszottunk jól, addig a támadásaink jól szervezettek voltak, kintről, bentről egyaránt eredményesen játszottunk. Védekezésünk sem volt rossz, sok lepattanót szereztünk. Azonban a hazaiak fokozatosan lendültek játékba, szokásos kinti dobásaik mellett Mácsai és Candido dobásainak köszönhetően a palánk alól is hozták a pontokat. A második félidőben Molnár Ákos sérülése sem könnyítette meg a dolgunk. Az utolsó negyedben pedig a játékvezetők türelme is elfogyott, legalábbis velünk szemben. Számolatlanul osztották a technikai hibákat, úgy döntöttek, hogy megnevelnek bennünket. Ennek esett áldozatul Kertész Dani, aki egy szabálytalan zárás után hatalmasat esett, s ezt természetesen a játékvezetők színészkedésnek értékelték, így kapott egy technikai hibát érte, amivel kipontozódott. Így a visszavágóra nem vagyunk könnyű helyzetben, de a mérkőzés során kialakult hangulat alapján úgy gondolom, hogy itthon nyerni fogunk így is. Zsíros Gabi és Csorba Szabolcs búcsúzik a BSZSK NBI B-s csapatától a péntekre tervezett mérkőzésen. Hívunk minden békési szurkolót a szezon utolsó mérkőzésére, hogy minél többen búcsúztassuk a két kiváló sportembert!


2017.05.22. 17:48 Idézet

Elmaradt a pápai bravúr a férfi kosárlabdázóknál

  •  

2017. május 22., 10:34 szerző: B. Virág Rita


0 komment
Békés, Pápa Hiába vezetett két negyeden át a Motax KC Pápa a Békés otthonában, végül három ponttal kikapott, és a 15-16. helyért játszhat a folytatásban a férfi kosárlabda NB I/B-ben.

Békés-Motax KC

72:69 (17:21, 15:13, 17:12, 23:23)

Békés, 300 néző. V.: Balogh, Vida, Herbay. Békés: Krstic 24/9, Nagy B. 12/6, Koma 20, Gluda 9, Kertész 4. Csere: Molnár 3, Zsiros, Nagy Cs. Edző: Balogh Béla. Motax KC Pápa: Hadnagy 5/3, Keresztes 14, Kálmán 25/9, Szanati 14/3, Keller 2. Csere: Schveighoffer 4, Horváth G. 2, Fülöp, Vajda B., Domján, Horváth A. 3/3. Edző: Vajda József.

Szép számú közönség előtt, jó hangulatban és kellemetlen forróságban kezdődött a mérkőzés, a Pápa remek támadásokat vezetve 13:9-re meglépett az 5. percre. Keresztes és Kálmán tarthatatlan volt, így 17:21-gyel ért véget az első negyed. Tovább folytatódott a precíz vendég játék, bár a játékvezetők nagyon sok hibát ítéltek a Motax ellen, de így is előnnyel vonulhattak a pápaiak a szünetre (42:44).

A hosszabb pihenőt követően a hazaiak főleg büntetőkből érték el kosaraikat (az egész mérkőzésen 34-et dobhattak, ami nagyon magas szám) és átvették a vezetést 49:46-ra. A pápaiak a hosszú út után egyre jobban fáradtak és a hatalmas meleg is nagyon sokat kivett belőlük (35. perc: 60:51). A vendégek hatalmas energiákat mozgósítottak és az utolsó percre felzárkóztak 69:68-ra. Sajnos a vége a Békésnek sikerült jobban.

Izgalmas, jó mérkőzésen a vendég csapat nem érdemelt vereséget.

Vajda József: - Gratulálok mindkét alakulatnak, jó mérkőzést vívtak. Az nagyon furcsa, hogy az ellenfél 34 büntetőt dobhattak. Hasonlóval pedig még nem is találkoztam, hogy a centerük, Koma csak a 35. percben kapta az első hibáját, pedig Keresztest fogta. Ez mindent elárul a találkozóról.


2017.04.29. 15:07 Idézet

Calle Pubfood Békés (Kelet 7.) – Motax-Pápai KC (Nyugat 8.) (vasárnap, 18:00)

Két, szűk rotációt alkalmazó együttes néz farkasszemet a jövő évi ”elit” kiharcolásáért. Koma csatája élvezetes lehet Keresztessel a palánk alatt, hátvéd poszton Kálmán és Krstic vívhat dobópárbajt, míg a szervezés a két mindenesre, Kertészre és Szanatira marad. Súlytalan volt a Pápa idegenben a Honvéd elleni párharc során, ezt kihasználhatja a Békés, de ha a tét nagyságát átérzik egy esetleges harmadik meccsen a rutinos pápaiak, akkor egy végletekig kiélezett playoff csatát láthatunk.

http://kezdo5.hu/magyar-ferfi/masodik-vonal-nbi/b--beharangozo--kezdodnek-az-elodontok-25817


2017.03.29. 13:48 Idézet

A Békéscsabai KK edzőjének beszámolója:

Békési SZSK - Békéscsabai KK 54 - 75 (7-17,12-16,20-16,15-26)
U18-as fiú regionális bajnokság, 2017.03.27.
Békés, 100 néző
Jv.: Kapusi, Drenyovszki

Békés: Balog G. 25/3, Sódar 7, Korcsmáros 4, Sós -, Plavecz 6.
Cs.: Balog Á. -, Sós -, Sipaki -, Király - Nógrádi 13/12. Edzők: Balog Vilmos, Csorba Szabolcs

Békéscsaba: Rudner 5, Félix 10, Salamon 25/21, Runa 9, Fábián -.
Cs.: Faragó 13/9, Szűcs B. 6,Tyetyák 5/3, Nagy Cs. -, Szota 1, Szarvas 1, Gubuznai -. Edző: Tóth Tamás

A megyei rangadón a kisméretű teremben azt kaptuk ,amire számítottunk az ellenfelünktől: 40 perc területvédekezés,igaz az elmúlt négy év alatt egyszer sem találkoztunk ilyennel ellenfeleink körében utánpótlásban.
Tudtuk,hogy erősen egy emberre épülő csapatról van szó,így hagytuk is érvényesülni,inkább a többi játékosra koncentrálva védekeztünk,ami működött többnyire.
Igyekeztünk csak annyit kiadni magunkból,amennyi feltétlen kellett a győzelemhez,mert másnap Szentesen fontos felnőtt bajnoki meccse volt a társaság nagyobb részének,így kevesebb időt is töltöttek a pályán a megszokottnál a kulcsembereink.
Célunkat elértük,mert egy percig sem forgott veszélyben a győzelmünk és megúsztuk két kisebb sérüléssel a békési védekezést.

Nagyon felemelő érzés volt,hogy több békéscsabai drukker volt a teremben,mint hazai.
Megmutattuk ismét,hogy lehet sportszerűen szurkolni és a saját csapatunkkal,játékosainkkal foglalkozni,nem pedig a játékvezetőkkel,ellenfél játékosaival,szurkolóival és edzőivel.
Szeretnénk külön megköszönni,hogy ennyien jöttek minket biztatni a hétfő esti késői időpont ellenére Békéscsabáról,Békésről,Mezőberényből,Újkígyósról,Mezőmegyerről,Dobozról és természetesen a Békéscsabai KK teljes U16-os csapatának,akik szuper hangulatot teremtettek nekünk!!!!!!

http://www.kosarsport.hu/utanpotlas/…

Hatból hat mérkőzést nyertünk meg a csoportunkban,így várjuk a régiós döntőt,amit április 8-9-én rendeznek meg!

Hajrá,Csaba!

 

 


2017.03.09. 08:33 Idézet

Aradi Liga -

"Bekes great victory against Condorii"

Múlt hétvégén ismét Aradon jártunk. Folytatódott az Aradi Liga küzdelemsorozata. Két meccsre került sor.

Legutóbb Szerbiában, Zentán játszottunk egy mérkőzést ebben a bajnokságban. Akkor kiváló játékkal, végig nyilt, szoros meccsen néhány ponttal maradtunk alul a Czóka csapatával szemben. Mostani ellenfelünk a Valbon Arad volt soraiban több román bajnokkal. Ennek ellenére meccs előtt arról beszéltünk, hogy sok futássl, agresszív védekezéssel lehet keresnivalónk a meccsen. Hát nem volt... Semmi... Sem a sok futás, sem az agresszív védekezés nem jött össze. Az ellenfél első 5 rádobása eredményes volt, és mind tripla volt. Ez meghatározta a meccs menetét. Mi minden pontért küzdöttünk, ők egyre felszabadultabban játszottak. Persze kellett ehhez a felszabadultsághoz két erősen elfogult játékvezető is. Amikor próbáltunk közelebb menni, rögtön jöttek az érthetetlen, vitatható itéletek. Vitattuk is őket. És persze ezután nem maradt el a szigorú megtorlás sem, kaptuk sorban a technikai hibákat. Sportszerűtlen hibát is fújtak ellenünk nem egyet. A vége az lett, hogy kicsúszott a meccs a két spori kezéből. A hazai csapatnál lökdösődés, fenyegető magatartás miatt kizáró hibára is sor került. Ez viszont kevés vigaszt jelent számunkra, mert ez egy teljesen értékelhetetlen mérkőzés lett. Viszont a hazai csapat dobóteljesítménye elismerésre méltó volt, a triplavonalon kívülről is remekül dobtak (16 hárompontos), s jól használták ki a magas embereiket is.

Nekünk ezen nem jött össze semmi.

Valbon - BSZSK 98 -78

Békés: Csorba(7), Nagy Cs.(23/15), Bánszki(17/9), Kovács B.(12/6), Demkó (4) Csere: Tóth(8), Balog T.(2), Balog G.(3), Sipaki(2), Budai Edző: Balog V.

Egy meccsnyi pihenőnk volt. Majd következett egy temesvári csapat. Magas szerkezetű ellenfelünkkel szemben már az első fordulóban is jobb meccset játszottunk, de győzni nem sikerült. Most arra készültünk, hogy megverjük a Condorii Temesvárt.

Az ellenfél zónája ellen jól támadtunk. Hosszú időn keresztül irányítani tudtuk a meccset. Nagyon fontos volt a játékvezetésben történt gyökeres változás. Ennek előidézője egy 17 éves talpraesett, határozott játékvezető hölgy volt, aki mindkét oldalon megítélte a pályán történteket.

A vezetés ellenére nem sikerült jelentősebb előnyt szereznünk, végig nyitott volt a mérkőzés. Sőt, a végén azon izgulhattunk, hogy kiéneklik a sajtot a szánkból. 7 másodperccel a vége előtt időkérés után hozhattuk a labdát. A jól bevált side-ból Szasza kapta a labdát, megtartotta, majd továbbpasszolta Balog Gabinak, aki egy óriás takarásából dobott. A palánkos triplája győzelmet ért számunkra.

Így az eredmény külön öröm, de egyébként is egy hasznos meccset tudtunk játszani Aradon.

Békési SZSK - Condorii Timisoara 77 - 74

Békés: Csorba(23), Demkó(6), Nagy Cs.(19/15), Bánszki(5/3), Kovács B.(17/6) Csere: Tóth(2), Balog G.(3/3), Balog T.,Sipaki(2), Budai Edző: Balog V.

 


2017.02.15. 14:48 Idézet

U18 Regionális bajnokság

Békési SZSK - Gyulai COLR KC 84 - 50 (27-6,18-16,22-13,17-15)

Jv: Papy, Bere

Békés: NÓGRÁDI(21/12), BALOG G.(21/9), BALOG Á.(7/3), PLAVECZ(19), Horváth(8) Csere: Sós B.(2), Sós G.(1), Bánszki, Király(4), Balog(1) Edzők: Csorba Sz., Balog V.

Kissé tartalékos volt a csapatunk, hiszen Sódar Dávid és Sipaki Pista betegség, Korcsmáros Csabi pedig sérülés miatt hagyta ki a meccset. Még nem szerepelt a múlt héten hiányzó Mucsi Márk sem.

Legutóbb szoros meccsen, alig-alig tudtunk nyerni a Gyula ellen. Így most arra készültünk, hogy koncentrált játékkal igyekszünk az akaratunkat ráerőltettni a vendégekre. Az első negyedben ez teljes sikert hozott, hiszen 17-0 volt az eredmény 5 perc játék után. A negyed végére megnyugtató 20 pontos vezetést szereztünk. Sajnos a második negyedben kicsit lazult a védekezésünk hatékonysága, így több kosarat szereztek a vendégek. Sajnos támadásban is több hibánk volt, eladott labdáinkból többször megindulhatott a Gyula. A harmadik negyedben ismét változtattunk a védekezésünkön, amivel megint nehezebben boldogult a gyulai csapat. Nőtt a különség, de a forgatókönyv az utolsó szakaszra hasonlított az első félideihez: csupán két ponttal tudtuk megnyerni a negyedet.

Ettől függetlenül a hosszú meccs nélküli szakasz után nem volt rossza csapat teljesítménye. Zsolti visszatalálni látszik a november-decemberi formájához, Adrián első negyedben mutatott teljesítménye extra volt. Gabi pedig hozta a tőle megszokott játékot, ha kellett betört, kosarat dobott, ha kellett vágott egy triplát, és számtalan helyzetet alakított ki társainak.

 


2017.02.05. 22:45 Idézet

NB1: remek hangulatú derbin újabb hazai siker!

2017. február 05. vasárnap, 19:54

altHárom negyedig tudta tartani a lépést Puskás Artúr fiaival a Békés együttese, a záró etapban már egyértelműen irányította a mérkőzést NB1-es gárdánk és meg is szerezte az újabb értékes hazai győzelmet!

Budapesti Honvéd SE - Calle Pubfood Békés 77-66 (24-25, 14-18, 20-12, 19-11)

Kováts R. 13, Stefán 13, Szalay 12, Tóth B. 11/9, Kerpel-Fronius 9/3, Máté M. 8/3, Pintér 6/6, Kiss Á. 5, Pálházi 0, Sebők -, Fülöp -, Weisz –

A mérkőzés statisztikája az alábbi linkre kattintva található.

Az utóbbi hetekben felfelé ívelő formát mutató Békés érkezett a Dózsa György útra. Elfogódottan kezdtünk. Rutinos vendégeink minden megingásunkat azonnal megbüntették. Hadilábon álltunk a személyi hibákkal, elkésések, gyenge kommunikáció miatt sorozatban mehettek könnyű pontokért a büntetővonalra Komáék. A támadójátékunk magunkhoz képest jól működött, bár a dobószázalékunk ezúttal sem volt az átlagosnál jobb. A félidei nagyszünetre 38-43-as hátrányban mehettünk szusszanni.

Gyökeres fordulatot hozott a harmadik negyed. A ránk jellemző koncentrációval és intenzitással vetettük magunkat a védekezésbe, alaposan meghökkentve a saját ritmusánál gyorsabb kosárlabdára kényszerített Gladiátorokat. Egész pályás letámadásunk, majd az ebből felállított zónavédekezésünk totális zavart okozott az addig a meccset uraló vendégek soraiban. Felnőtt mezőnyben ritkán látható módon fiaink repesztettek egy 16-0-s szakaszt, amely során több mint nyolc (!!!) percig nem kaptunk kosarat.

A mentális előnyt immár a magunk javára fordítva támadásban is jobb hatékonysággal dolgoztunk, valódi csapatmunkát bemutatva az előrejátékban is. A fizikailag erejükkel teljesen elkészülő kék-fehérek ellen a végjátékra kiütközött a két csapat közötti rotációs és kondiciónális különbség. 77-66-os győzelmünk remek főpróba volt a jövő vasárnapi Nyíregyháza elleni rangadó előtt.

Puskás Artúr: „Rutinos ellenfelünk uralta az első félidőt. Védekezésben hiányzott belőlünk a pontosság. A második félidőben nagyobb iramot diktáltunk, fokozatosan felőrölve a békésieket. Nagy pozitívum a 23/10-es gólpassz-eladott labda mutatónk. Gratulálok a Srácoknak és köszönöm szurkolóink bíztatását!”

http://www.honvedkosar.hu/hirek/felntt/774-nb1-remek-hangulatu-derbin-ujabb-hazai-siker.html

 


2017.02.05. 19:31 Idézet

Vereség a Honvédnál!

Jól indult a mérkőzés. Gergő és Koma Dani büntetői után Krstic triplájával 6-0-ra elléptünk. Fújták a faultokat a játékvezetők. Ha így marad végig, akkor rendben lesz minden- gondoltam. Persze várható volt, hogy a honvédos fiúk is rákapcsolnak rövidesen, de 13-6-nál még mindig magabiztos volt a játékunk. Koma Dani 5. pontját szerezte, Krstic már 6-nál tartott. Aztán jött egy közelhárom perces hullámvölgy a játékunkan, amikor nem tudtunk kosarat szerezni. Ezt a hazaik jól használták ki, utolértek bennünket.A hátralévő időben felváltva estek a kosarak, hol a hazai csapat, hol a mi csapatunk szerzett vezetést. Kertész Dani lendületes betöréseinek tapsolhattak a nézőtéren lévő korábbi csapattársak, Farkas Gergő és Kovács Beni. Nagy Balázs triplájára ismét volt válasza a Honvédnak, Szalai dobott egy kettest, ezzel beállítva a negyed végeredményét (24-25).

A 2. negyed 1 perces gólcsendjét a hazai Szalay törte meg. Majd Nagy Balázs újabb triplájára Tórh Bence válaszolt, ezzel 1 ponttal ismét a Honvédnál volt az előny. Krstic Dani helyére Zsíros érkezett. Koma Danival szemben követtek el faultot a hazaiak, ami nem bizonyult jó üzletnek, hiszen Dani mindkét büntetőjét értékesítette. Újabb 1 perces kosár nélküli szakaszt sikeres hazai büntető követett, amire Koma Dani két újabb pontja felelt. A Honvéd fiatal centere szerezte a következő kosarat, így a negyed közepén 32-32 állt az eredménjelzőn. Molnár Ákos kapott pihenőt, jött helyette Nagy Csabi. Két faultot szedett össze pillanatok alatt Csabi, szerencsére a büntetőkből csupán egyet dobott be a rutinos Máté. Míg Koma megszerezte a 13. pontját. A negyed vége Gruda Gergőé volt. Zsinorban dobott hét pontjával új lendületet adott a csapatnak. Ez a teljesítmény a szintén a nézőtéren helyet foglaló Schéda Martinnak is nagyon tetszett. 35-41-nél Tóth Bence dobott egy triplát, így tapadt a Honvéd. A félidőre 38-43 lett az eredmény.

Tudtuk, hogy iszonyat nehéz második félidő vár ránk. De bizakodó volt a hangulat, hiszen tetszetős támadójátékunk mellett a védekezésünk sem volt rossz, a játékvezetésre sem lehetett panasza egyik csapatnak sem.

Nem indult rosszul a harmadik negyed sem, Kertész Danit faultolták, egy büntetőt értékesített, így tovább nőtt az előnyünk. Hazai részről Stefán dobott egy kettest, majd jött a bírkőzás. 2 percig nem esett kosár, de ezt is nekünk sikerült megtörnünk, Koma Dani dobott egy büntetőt. Ebben a szakaszban váltogatta a hazai csapat a védekezését, hol letámadtak és zónába rendeződtek vissza, hol emberfogással sanyargattak bennünket. Egyre agresszívabbá váló védekezésük nem ízlett a csapatnak, nehezen alakítottunk ki helyzeteket, néha hiányzott a vállalkozó kedv is egy-egy dobásnál. Kissé elbizonytalanodtunk, amit ki is használt a hazaicsapat 45-45-re zárkóztak fel. Kertész Dani szorgos mezőnymunkáját mutatja, hogy az 5. asszisztját adva hozta helyzetbe Nagy Balázst, hogy ismét nálunk legyen az előny. Gyorsan jött a válasz egy tripla képében, amire ismét Balázs felelt, szintén a triplavonalon kívülről. A dobópárbaj Tóth Bence triplájával folytatódott, amire a válasz a palánk alól érkezett, Koma Dani szerezte 18. pontját. Kovács büntetőivel ismét a Honvédnál volt a vezetés. Egy szép támadás végén Krsic pontos passzából Gruda dobott egy kosarat, majd Kertész kapta le 6. lepattanóját,végigszáguldott a pályán, faultolták, egy büntetőt értékesített, ezzel 53-55-re módosította az eredményt. Még 2.28 volt hátra a harmadik negyedből, sajnos ezalatt az idő alatt mi már nem dobtunk kosarat. Eladott labda, lejárt támadóidő, rossz dobások a mi oldalunkon, 5 pont a hazai csapatnál.

-3-ról indult a negyedik negyed. És ott folytattuk, ahol abbahagytuk. Eredménytelen támadások, egyre fokozódó feszültség. Ezt tetézte néhány elmaradt sípszó, ami aztán még mélyebbre taszította acsapatot. A hazaiak a felébredő szurkolóik egyre fokozódó biztatása mellett magasabb fordulatra kapcsoltak. Időkérés, cserék sem hoztak megoldást a játékunkra, szép en nőtt a hazai előny. 6 ! percen keresztül nem dobtunk kosarat (69-55). Újabb időkérés. 4 percünk maradt a felzárkózásra. Ez azonban már nem sikerült. Becsülettel küzdöttünk az utolsó pillanatig, szereztünk labdát, dobtunk gyors kosarat, hajtottunk, de már átütő erő nem volt a csapatban. Ismét nyert a Honvéd. Egy roppant fizikális mérkőzésen nyert a Honvéd- írták Facebook oldalukon. Ezt a második félidei darálást nem bírtuk. A 8 és fél perces kosárszünet nagyon soknak bizonyult. Ebben a szakaszban volt 4-5 olyan szituáció, ahol akár fújhattak is volna a játékvezetők, sajnos nem fújtak...

Budapesti Honvéd - Calle Pubfood Békés 77-66 (24-25,14-18,20-12,19-11)

250 néző

Békés: Koma(21), Kertész(10), Gruda(13), Molnár(2), Krstic(9/3) Csere: Nagy B.(11/9), Nagy Cs., Zsíros, Csorba, Bánszki, Demkó, Balog G. Edzők: Balog V., Balog L.

Honvéd: KOVÁCS(13), Stefán(13), Szalay(12), Tóth(11/9)

Jövő héten szombaton Békésen fogadjuk a Keleti csoport első helyezettjét, a Vásárhely csapatát. Mostani vereségünk ellenére bravúrra készülünk. 18.00 órakor kezdődik a mérkőzés.


2017.02.01. 14:02 Idézet
bv

Calle Pubfood Békés - Óbudai Kaszások 98-84 (23-19 22-21, 24-19, 29-25)

Az összesen 18 triplát hozó találkozón a távolról kimondottan jól (11/22, 50%) célzó hazaiak ha szűken is, de minden negyedet megnyertek, így behúzták e látványos találkozót. Molnár Ákosnak, a hazai csapat 20 éves játékosának remek napja volt, úgy zárt 24/15 ponttal, hogy 9/10-es mezőnymutatóval, 90%-os találati aránnyal dobott, leszedett 7 lepattanót, s kiosztott 5 gólpasszt társainak. Danijel Krsztics 20/12 ponttal, 7 gólpasszal, de 6 eladott labdával zárt, Koma Dániel 19 pontig jutott, Nagy Balázs 16/3 pontja mellé 9 lepattanót szerzett, Kertész Dániel pedig 12/3 pontja mellé hozta a szokásos hatalmas mezőnymunkáját: 3 lepattanó, 4 szerzett, 5 eladott labda, 7 gólpassz szerepel még statisztikai lapján. A jól küzdő óbudaiaktól Joseph Prophet 22 mezőnykísérlettel jutott el 24/3 pontig, mellé 5 lepattanót szerezve, 3-3 eladott labdával és gólpasszal. A békési kötődésű Vámos László otthon érezte magát, 18/12 ponttal nehezítette volt csapata életét, pazar, 80%-is, 4/5-ös triplamutatóval, Nagy Szabolcs pedig  10 ponttal és 6 lepattanóval zárt.

mkosz


2016.11.27. 20:39 Idézet

U18

Békési SZSK - Szentesi KK 87 - 74 (23-20,15-17,22-23,27-14)

Jv: Borgula, Bere

Békés: BALOG G.(25), Sódar D.(4/3), Plavecz A.(8), Sipaki I.(10), BALOG Á.(4) Csere: SÓS B.(4), Király L., Bánszki D., NÓGRÁDI Zs.(32/24), Sós G. Edzők: Csorba Sz., Balog V.

Ellenfél legjobb dobói: Csábi(20), Orgona (17), Drávai(20/12(

Jó kis meccs volt.


2016.11.21. 17:48 Idézet

Calle Pubfood Békés - Tiszaújvárosi Phoenix Kosárlabda Klub 69-66 (23-24, 13-18, 13-10, 20-14)

Nagyon kellett már ez a siker a Békésnek, az élmezőnybe tartozó borsodiak legyőzése pedig tovább növeli első hazai győzelmük értékét, amit ráadásul sérült kulcsemberük, Schéda Martin nélkül értek el. A 32. percben vezetett először a találkozón a Kertész fémjelezte (8 pont, 10 lepattanó, 6 kiharcolt fault, 6 gólpassz) vendéglátó gárda, akkor a végül 10 pontig jutó Zsíros duplájával mutatott először többet a hazaiak oldalán az eredményjelző tábla. A triplákkal ezen a derbin hadilábon álló Madár (14/3 pont, 1/11 tripla, 4 lepattanó, 5 kiharcolt fault) egyetlen sikeres távolijával még ugyan fordítani tudott a meccset szinte végig uraló Tiszaújváros, de számukra ez volt az utolsó alkalom, hiába Kilyén remek védőmunkája (10 pont, 4 lepattanó, 7 szerzett labda, 4 gólpassz) és Debreceni ponterősebb játéka (13 pont, 5 lepattanó). A házigazdák nem engedték már ki a meccset a kezükből, Gruda dupla-duplája (12 pont, 10 lepattanó, 4 eladott labda), Koma szolidabb produkciója (13 pont, 4 lepattanó) és Krstic fontos hárompontosai (15/12 pont, 6 kiharcolt fault) mind-mind kellettek a sikerhez a négybe vágyó Tiszaújváros ellen, akik leginkább a büntetőzésüket okolhatják a vereségükért, kicsit jobb százalékkal a vonalról ugyanis meg lehetett volna ez a derbi is (12/21, 57%).

Legjobb dobó:

Békés: Krstic 15/12, Koma 13, Gruda 12, Zsíros 10
Tiszaújváros: Madár 14/3, Debreceni D. 13, Kilyén 10

www.kezdo5.hu


2016.11.14. 12:59 Idézet

Vereség Egerben is

Továbbra sem múlt el a csapatot sújtó balszerencse sorozat. A sorozatos kisebb-nagyobb sérülések folytán eddig nem sikerült egyszer sem a teljes felnőtt kerettel kiállnunk a mérkőzéseinkre. Sajnos most már tudjuk, hogy Schéda Martinra jó darabig nem számíthatunk. Martin túl van a térdműtéten, de a felépülése hosszú időt vesz igénybe. Gyógyulást, Martin!

Tovább tetézte a nehézségeket, hogy Demkó Józsi sem tudott velünk tartani Egerbe. Korábban betegség, most pedig egy közlekedési baleset miatt kellett kihagynia a felnőtt és az U20-as mérkőzést is.

Helyette az U16-os és U18-as csapatunk tehetséges játékosa, Balog Gabi került be a felnőtt keretbe, aki pályára is lépett a felnőttek között.

Most is felkészültünk az ellenfél játékából, ismertük erősségeiket, kerestük a gyengéiket. Úgy tűnt 20 percen keresztül, hogy meg is találtuk az egyetemisták legyőzésének a kulcsát. Kertész Dani az első félidőben kiválóan semlegesítette a hazai csapat pontgyárosát, Tóth Zolit, akinek még a dobóhelyzet kialakítása is nehéz volt. Az idei szezonban szintén eredményesen játszó Illés Balázs őrzését is jól megoldottuk. De bátran mondhatjuk, hogy az első félidőben kapott 23 ponttal maximálisan elégedettek lehettünk. Jól működött a támadójátékunk is, végre voltak könnyű kosaraink is. Eddigi mérkőzéseinken minden pontért verejtékes munkát kellett végeznünk, most ment a játék.  Bár néhány játékosunk halványabb volt korábbi önmagához képest.

Természetesen bizakodóak voltunk a félidei megbeszélés során, de többször felhívtuk a figyelmet arra, hogy az Eger nem egy csapatnak rontotta el az örömét hazai pályán. Ráadásul ehhez társult a mi harmadik negyedes fóbiánk, meccsről meccsre gond van a 3. negyeddel.

De ilyen meccskezdés után magam sem gondoltam, hogy ismét problémánk lesz ebben a szakaszban. Rögtön a kezdés után kaptunk néhány kosarat, ám az időkérésünk után úgy tűnt, hogy rendezzük a sorokat. Nem lett pontparádé a negyed végére, hiszen 13 dobott pontig jutottunk, de maradt a félidei előnyünkből még mindig elegendő.

Na, túléltük!- gondolhattuk. Nem így gondolkodtak a hazaiak. Szorítottak még egyet a védekezésükön, mi pedig tovább lassultunk. Ritmusát vesztette a támadójátékunk, a védekezésünk sem működött. Egy az egy helyzetekből tudott pontokat szerezni az Eger, ráadásul a triplavonalon kívülről is jól dobtak a második félidőben. Jakab és az egyre inkább magára találó Tóth Zoli eredményes támadójátékával, Csákvári jó ütemű szereléseivel , jó védőmunkájával lefaragták a hátrányukat,. így egy izgalmas végjátékba futottunk bele, ahol  a pszichikai előny a hazai csapatnál volt. Az utolsó másodpercekben egy szerzett labdából dobott kosárral 2 pontos vezetést szereztek. 2 másodperccel a vége előtt az időkérésnél megbeszélteket megvalósítva dobással fejeztük be a meccset, ami viszont elkerülte a hazai kosarat, így maradt a 2 pontos vereség. Tavaly mi örülhettünk egy őrült végjáték után az 1 pontos sikernek, most fordult a kocka, a hazai csapat tagjai ölelkezhettek össze boldogan a lefújást követően.

Kiváló játékvezetés mellett sikerült elveszítenünk egy már-már a kezünkben lévő mérkőzést.

Kár érte…

De menni kell tovább!

NB I/B. 7. forduló
EKE Eger KOK - Calle Pubfood Békés 71-69 (11-25, 12-21, 21-13, 27-10)
Eger, 100 néző. V.: Gaál, Lengyel Á., Nepp L.

Békés: KOMA(20), GRUDA(13pont, 13 lepattanó), KERTÉSZ(12/3), Krstic(6/3), Molnár(5/3) Csere: Csorba(2), Nagy B.(3), Nagy Cs.(1), Zsíros(7/3), Balog G.,Bánszki, Tóth  Edzők: Balog V., Balog L.

Az Eger legeredményesebb játékosai: Jakab(20/12), Tóth Z.(20/6)

Nem lesz könnyű dolgunk a következő meccsen sem, bár hazai pályán fogadjuk a Tiszaújvárost.

A vasárnapi mérkőzés vendégei a 7. fordulóban a DEAC gárdáját fektették két vállra, így önbizalommal telve érkeznek botladozó csapatunkhoz.

Várjuk szurkolóinkat a vasárnap 16.00 órakor kezdődő mérkőzésre, hogy végre megszerezzük idei első hazai győzelmünket.

Hajrá BSZSK! Hajrá BÉKÉS!


2016.11.05. 14:29 Idézet

U18 regionális bajnokság 4. forduló

Péntek este Kiskunfélegyházán vendégeskedtünk a junior csapatunkkal. A két város között a messze múltba visszanyúló remek kosárlabda kapcsolat jellemző. Sajnos az elmúlt években csapataink ritkábban találkoztak, de én személy szerint mindig szívesen megyek Félegyházára, ahol sok baráttal találkozhatunk.

ost is volt több kedves ismerős a KÉSZ Arénában, ahol kiváló körülmények fogadtak bennünket.K

ülön öröm volt Baukó Feri személye, régi játékostársunk, barátunk fújta a mérkőzést, részrehajlás nélkül, kiválóan.

Most sem volt teljes a keretünk, mint ahogyan még az idei szezonban egyszer sem, de most annyira nem sajnáltuk, hogy Balog Gabi nem tarthatott velünk,, hiszen a hiányzásának az oka az EJBL- re készülő csapat budapesti összetartása volt.

Hiányzott a keretből a sérüléséből lassan felépülő Mucsi Márk, és a belázasodó Kiss Gabi.

Ennek ellenére esélyesként érkeztünk a kiskun városba, bár ez az első percekben nem látszódott a pályán. Lehet, hogy a hosszú utazás, vagy a kissé kései időpont tette, de sok hibával kezdtük a mérkőzést. A támadásainkat nem sikerült jól befejezni, sorra maradtak ki a ziccsreink. Az 5. percben még csak 2-4 volt az eredményjelzőn. Aztán fokozatosan kezdtünk játékba lendülni, a negyed végére már 5-18 szerepelt a jegyzőkönyvben. Elsőorban Korcsmáros Csabi volt elemében, de a padról beszálló Sós Bence is szép kosarakat dobott. A második játékrészben megjött a dobókedve a hazai csapatnak is, 21 dobott pontjukkal maradtak a nyomunkban. Csabival továbbra sem boldogultak a hazai védők, és az első negyed bizonytalankodása után Plavecz Adrián is magára talált, jól dolgozott a palánk alatt.

A harmadik negyedben még tovább javult a hazaiak dobóteljesítménye, hirtelen dobtak nekünk 7 pontot, továbbra is belátható távolságban maradva vele. Aztán következett nálunk egy 9-0-ás rohanás, amivel 20 pontra nőtt a különbség. A negyed végén Nógrádi Zsolti is beköszönt egy triplával, így megnyugtató lett az előnyünk. Az utolsó játékrészben fokozatosan fáradt az ellenfelünk, könnyebben tudtunk kosarakat szerezni, fel is bátorodtak játékosaink. Zsolti két újabb tripláját Sós Bence toldotta meg eggyel, illetve Sós Gergő és Sipaki Pisti is termelt néhány pontot a palánk alól.

A végeredmény 56-89 lett, amivel tovább őrizzük veretlenségünket a csoportunkban.

Félegyházi TSI - Békési SZSK 56 - 89 (5-18,21-23,17-22, 13-26)

Jv: Baukó, Hegedűs

Békés: Sódar D.(8), KORCSMÁROS Cs.(31/6), Plavecz A.(13), Sipaki I.(13), Balog Á. Csere: Bánszki D., Horváth B., Király L., SÓS B.(6/3), SÓS G.(7), Nógrádi Zs.(11/9) Edzők: Csorba Szabolcs, Balog V.

Folytatás november 7-én hétfőn Gyulán 17.45-kor.


2016.11.01. 15:21 Idézet

Csütörtökön utazunk Pécsre. A PVSK fiataljaival sorsoltak össze bennünket. Tavaly a nyugati csoport alsó régiójában szerepelt a csapat. Az idén eddig jól állítanak. Már okoztak hatalmas meglepetést az OSE legyőzésével. Tegnap este pedig közel álltak az újabb bravurhoz: a Veszprém csupán két ponttal tudott nyerni ellenük.

Mi szeretnénk a kupában kicsit feledtetni a bajnoki botladozásunk. Így a cél a továbbjutás!

 


2016.10.29. 13:09 Idézet

U18 regionális bajnokság 3. forduló

Vásárhelyi Kosársuli - Békési SZSK 70 - 72 (18-22,19-14,25-15,8-21)

Jv: Czékmán, Horgos

Békés: SÓDAR(14), BALOG G.(13/6), NÓGRÁDI(7/6), PLAVECZ(23), SIPAKI(12) Csere: Sós G.(-), Sós B.(4), Horváth(-), Király(-), Bánszki (-) Edzők: Balog V, Csorba Sz.

Könnyen lehet, hogy a csoportelsőségről döntött ez a mérkőzés az eddig veretlen csapatok között. Vásárhelyen mindig hatalmas küzdelmet, borzasztó nehéz csatát hoz a vendégszereplésünk. Most sem volt ez másként... A hazai csapat szinte gész mérkőzésen letámadott bennünket, agresszivitásuk sokszor súrolta a szabályosság határát, de még többször át is lépte azt. Ennek ellenére tették a dolgukat a fiúk, igyekeztek elkerülni a nagyobb pofonokat, s ötletes játékkal viszonozni az erőre épülő hazai játékot. Egészen a harmadik negyed elejéig nem is volt különösebben nagy gond, ott viszont jött egy 3 perces rövidzárlat, amikor sorban eladtuk a labdákat, amiből a hazai csapat könnyű ziccereket dobhatott. A játékvezetők nem tolerálták a mi játékunkat, jobba tetszett nekik a vásárhelyi "favágás", így nehé pillanatokat éltünk át a második félidőben. A fiúk is elveszítették néha a fejüket, amit egy-egy hazai játékos fájdalmas, majd bosszúszomjas tekintete jelzett. Én is kiharcoltam a magam technikai hibáját, amit viszont a táskámból szétrepülő felszerelésem bánt. A játékvezetők azonban hajlíthatatlanok maradtak, ragaszkodtak ahhoz a játékvezetői felfogáshoz, amit erre a mérkőzésre kidolgoztak: nyerjen a jobbik, a Vásárhely. A békési fiúk azonban nem így gondolták. -11-ről indulva 4 perc alatt fordítottunk az utolsó negyedben, majd néhány kiváló egyéni vállalással megszereztük a győzelmet. Adrián végig ponterősen játszott, a letámadást átjátszva könnyű ziccereket dobhatott. Labdás játékosaink emberfelettit küzdöttek, hogy testi épségüket megőrizve, bátorságukat megtartva felhozzák a labdát. Nógrádi Zsolti triplája a meccs végén pedig győzelmet hozott a csapatnak. Centereink derekasan küzdöttek a darálóban, voltak párharcok, ahol győztek a jelentős súlybeli fölényben lévő, és testi adottságaikat bátran használó vásárhelyiek fölött.

Összességében a küzdeni tudásunk meghozta a győzelmet ezen a roppant nehéz mérkőzésen.

Megyünk tovább a célunk felé, legközelebb november 5-én pénteken Kiskunfélegyházán játszunk.


[5548-5529] [5528-5509] [5508-5489] [5488-5469] [5468-5449] [5448-5429] [5428-5409] [5408-5389] [5388-5369] [5368-5349] [5348-5329] [5328-5309] [5308-5289] [5288-5269] [5268-5249] [5248-5229] [5228-5209] [5208-5189] [5188-5169] [5168-5149] [5148-5129] [5128-5109] [5108-5089] [5088-5069] [5068-5049] [5048-5029] [5028-5009] [5008-4989] [4988-4969] [4968-4949] [4948-4929] [4928-4909] [4908-4889] [4888-4869] [4868-4849] [4848-4829] [4828-4809] [4808-4789] [4788-4769] [4768-4749] [4748-4729] [4728-4709] [4708-4689] [4688-4669] [4668-4649] [4648-4629] [4628-4609] [4608-4589] [Korábbi] [Archívum]

     

2017/18

NBI B

2017. szeptember 22. péntek 19.30

Bonyhád - Békési SZSK

u20

2017.09.22.

BONYHÁD - BÉKÉS

HEPP KUPA 1. forduló

2017. szeptember 23. szombat 17.00 Hepp Iskola terme

Békési SZSK U23 - BKG- CSONGRÁD

U16 bajnokság

U14

Nemzeti Fiú Serdülő Bajnokság Alapszakasz, Első forduló

„C” csoport
Rendező: Békési SZSK
Helyszín: Békés, Dr. Hepp Ferenc Ált. Iskola (József A. u. 12.)
Időpont: 2017. szeptember 17. (vasárnap)
 
A torna műsora: 
10:00 Szolnoki Sportcentrum „B” – Békési SZSK (FOSA-1082)
12:00 SZEDEÁK „B” – Félegyházi TSI (FOSA-1081)
14:00 3. helyért (FOSA-1083)
16:00 Döntő (FOSA-1084)
 
2017/18
 
 

 

     
Partnerünk

Békés Mátrix

     

A karma és az asztrológia kapcsolata    *****    Engedd meg, hogy horoszkópod elkészítésével szabad választásodban segítségedre lehessek. Várlak a csillagjövõ oldalon!!!    *****    &#9835; Vár Téged is az egyetlen magyar nyelvû, megbízható Zara Larssonnal foglalkozó forrás! &#9835; ZL Hungary &#9835; ZL Magyarország &#9835;    *****    WISE-VOGUE | MERT A DIVATBAN IS LEHETSZ BÖLCS! - ÚJ BLOG TERMÉKTESZTEKKEL, TIPPEKKEL, ÖTLETEKKEL A MINDENNAPOKRA    *****    Nettó Bruttó Bérkalkulátor 2018    *****    A HUN Tv kezet nyújt, Asztrológiai elõadásom az Élet Magazin mûsorában.    *****    INGYEN letölthetõ OSHO könyvek, ezoterikus olvasmányok, Asztrológia: tanácsadás, oktatás.    *****    ***Munkatársakat keresek kezdetben mellékjövedelemként / Napi 1-2 óra munkával, majd késõbb akár fõállásban is!***    *****    Ingyenes tanácsadás,rendeld meg a tetszésed szerinti elemzést és minden kérdésedre választ adok.Részletek az oldalon!    *****    Születési,baba,hold horoszkóp,elõrejelzés,párkapcsolati elemzés,fogamzási képlet! Ingyenes tanácsadás!Várlak!Kattints!    *****    Csillagászati ismeretek kézdõk és haladók részére. INGYENES ASZTRO-suli minden tanulni vágyónak!    *****    ** Portálépítés - G-Portál & HTML & CSS & Wordpress segítségek, kódok, sablonok, egyedi scriptek **    *****    ASHLEY TISDALE! Újra megnyitott az oldal! ASHLEY TISDALE! Újra megnyitott az oldal! ASHLEY TISDALE! ASHLEY TISDALE!    *****    CSILLAGKÉPEK - a fokok szimbólumai    *****    SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG - 6 ÉVE ONLINE - SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG - 6 ÉVE ONLINE - SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG    *****    JENNIFER LAWRENCE MAGYARORSZÁG JENNIFER LAWRENCE MAGYARORSZÁG JENNIFER LAWRENCE MAGYARORSZÁG JENNIFER LAWRENCE    *****    Minimálbér, garantált bérminimum és szakmai minimálbér 2018 évben - 4 és 6 órás részmunkaidõs foglalkoztatás bére!    *****    Minimálbér, garantált bérminimum és szakmai minimálbér 2018 évben - 4 és 6 órás részmunkaidõs foglalkoztatás bére!    *****    WISE-VOGUE | MERT A DIVATBAN IS LEHETSZ BÖLCS! - DIVATBLOG TERMÉKTESZTEKKEL, TIPPEKKEL, ÖTLETEKKEL A MINDENNAPOKRA    *****    ANEZKABLOG megnyitotta kapuit, ahol a valódi, õszinte életét, véleményét olvashatjátok el!